Min drømmejobb

Hva er egentlig en drømmejobb? Da jeg var liten var jeg sikker på at jeg skulle bli arkeolog! Jeg var (og er forsåvidt) veldig glad i pirkearbeid, og drømmejobben var å bruke laaaang tid på å grave frem mystiske ting. Etter hvert som jeg ble eldre innså jeg at tålmodigheten kanskje ikke hadde strukket helt til i et slikt yrke, men derimot kunne jeg tenke meg å bli lærer. Etter hvert innså jeg at også dét var et yrke som krevde mer tålmodighet enn vanlig, og da ga jeg avskjed på den ideen også. Da den fasen var over, stod jeg egentlig litt på bar bakke, og som alle andre, hadde jeg en tidlig mini-livskrise. Hva skal jeg bli når jeg blir stor? 

Følg magefølelsen

Rett før slutten av VGS var jeg enda ikke sikker på hva jeg ville bli. Jeg hadde kommet inn på Middlesex University i London og skulle studere Business and Managment. Jeg hadde lenge bestemt meg for at jeg måtte vekk fra Norge og starte litt på nytt, og var egentlig ganske klar, da det plutselig gikk opp for meg at jeg ikke ønsket å forlate landet likevel. I løpet av to timer hadde jeg sagt opp skoleplassen min i London, og søkt på en makeup-skole i Oslo som jeg lenge hadde kikket på i smug. Det var et godt valg. Jeg fulgte magefølelsen, og startet med noe som jeg synes var gøy, og jeg har ikke angret siden.

Nå som jeg er over halvveis i min bachelor i markedsføring og merkevareledelse, vet jeg at jeg ønsker å kombinere denne med makeup-utdannelsen min. Jeg vet også at det å få jobbe innenfor et makeupmerke og bruke kunnskapen jeg har om markedsføring, ville vært det ultimate. Jeg jobber i Vita Exclusive og det hadde også vært gøy å få jobbe i deres markedsavdeling en dag. Jeg ønsker meg en jobb som jeg kan glede meg til, og en jobb hvor det er rom for utvikling! For eksempel ser jeg frem til hver vakt på Vita Exclusive, fordi jeg setter stor pris på interaksjonen med kundene, og det faktum at jeg kan prate om det jeg liker aller best! Jeg er også omringet av spennende produkter, og det blir jeg aldri lei. Jeg har også mulighet til å stadig utvikle min produktkunnskap.

Vær selektiv, og tenk på deg selv!

Jeg anbefaler å se denne videoen, om hvordan finne en jobb du liker! I starten av karrieren fikk Scott Dinsmore et råd om å ikke bry seg så mye om hvilke jobber han tok, men tenke at han måtte bygge en CV. Stemmer egentlig det? Må du ta hva som helst, til tross for at du ikke liker selve jobben, bare for å bygge en CV?

En drømmejobb kan tydeligvis være så mangt. Min har utviklet seg samtidig med meg og min alder, og i dag er jeg sikrere enn noen gang på hva jeg vil. Jeg håper at jeg etter hvert har mulighet til å bygge en karriere som innebærer to av tingene jeg interesserer meg for mest; makeup og markedsføring.

Kilder

 

 

 

 

 

Andre innlegg om «min drømmejobb»:

Lidenskap eller likviditet- Hva er min drømmejobb?

 

 

 

 

About the author

Connie

Student på Høyskolen Kristiania, markedsføring og merkevareldelse. Fordypning i Digital Markedsføring

View all posts

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *